face O twit youtube
21.09.2014.
U Zatonu održana Ljetna škola Mladih HNS-a

Tradicionalna 10. po redu ljetna škola mladih HNS-a, kojoj je prvenstveni cilj okupljanje i obrazovanje mladih članova stranke o liberalnim politikama i vještinama te njihovo pripremanje za aktivno sudjelovanje u...

Dalje...
05.04.2014.
Ivan Gulam izabran za Predsjednika Mladih HNS-a
Ivan Gulam izabran za Predsjednika Mladih HNS-a

Zagreb, 5. travnja 2014. - U Zagrebu je održana redovna izborna skupština Mladih HNS-a na kojoj je izabrano novo vodstvo. Novi predsjednik je 27-ogodišnji Ivan Gulam iz Pirovca, inače načelnik...

Dalje...
20.11.2013.
Mladi HNS-a sudjelovali na Masterclassu VVD-a
Mladi HNS-a sudjelovali na Masterclassu VVD-a

Den Haag, 20. studenoga 2013. - U organizaciji nizozemskog VVD-a Mladi HNS-a u sastavu Ivan Nekić, potpredsjednik za međunarodne odnose i Mario Tevšić, potpredsjednik za suradnju s udrugama i političkim...

Dalje...
17.11.2013.
LYMEC-ov kongres "European Identity" u Bukureštu
LYMEC-ov kongres "European Identity" u Bukureštu

Bukurešt, 14.-17. studenog 2013. - Ovogodišnji LYMEC-ov kongres pod nazivom "European Identity" održan je u Rumunjskoj, a Mlade HNS-a su predstavljali potpredsjednici Mladih HNS-a Iva Žutić i Ivan Nekić.

Dalje...

O problemima migracija i integracija manjina u istočnoj Hrvatskoj

seminar migracijeOsijek, 25. studenoga 2013. - Mladi HNS-a ispred Političke akademije HNS-a sudjelovali su na seminaru “Migracije, integracije manjina, granice – studija migracija i integracija manjina u istočnoj Hrvatskoj”. Seminar u organizaciji Europskog Liberalnog Foruma i njemačke liberalne zaklade Friedrich Naumann za slobodu održao se u Osijeku od 23. do 24. studenoga na kojem su sudjelovali mladi HNS-a i LDP-a.

Voditelj projekata Zaklade Friedrich Naumann za zemlje zapadnog Balkana Charles du Vinage predstavio je rad Zaklade na ovom području te napomenuo kako omogućuje stipendije za studiranje na International Academy for Leadership te za studiranje u Njemačkoj i pozvao sve zainteresirane da se prijave i iskoriste mogućnosti koje pružaju.

Gosti seminara bili su saborski zastupnik HNS-a Ivica Mandić, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Vladimir Ham te član Županijske skupštine Osječko-baranjske županije i predsjednik HNS-ove osječko-baranjske županije Stjepan Čuraj. Sve nazočne pozdravio je i predsjednik Mladih i član Predsjedništva HNS-a Zvonimir Klobučar.

Uvod u temu seminara i prvog panela dao je Dušan Dinić, regionalni koordinator Zaklade za zemlje Zapadnog Balkana te prepustio riječ gostima koju su iznijeli svoje razmišljanje. Prvi dio seminara vodila je spisateljica Julijana Adamović na kojem se raspravljalo o tenzijama u Vukovaru, pozadini problema i mogućim rješenjima. Novinarka Radija Osijek Tatjana Mautner  moderirala je diskusiju o medijima i problematici izvještavanja. Drugi radni dan seminara  započeo je predavanjem publicista Borislava Ristića o liberalnom pogledu na prava manjina u odnosu na ljudska prava, a Filip Škiljan iz Instituta za migracije i manjine iz Zagreba, držao je predavanje o migracijama i problemima integracije u prošlosti te poveo raspravu o liberalnoj politici za budućnost.

Nakon dvodnevnog druženja donešeni su zaključci seminara koji ukazuju na veliki problem funkcioniranja manjina u Hrvatskoj i njihovim problemima unutar zakonskih okvira i društva općenito.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

By Autson Web Design