face O twit youtube
21.09.2014.
U Zatonu održana Ljetna škola Mladih HNS-a

Tradicionalna 10. po redu ljetna škola mladih HNS-a, kojoj je prvenstveni cilj okupljanje i obrazovanje mladih članova stranke o liberalnim politikama i vještinama te njihovo pripremanje za aktivno sudjelovanje u...

Dalje...
05.04.2014.
Ivan Gulam izabran za Predsjednika Mladih HNS-a
Ivan Gulam izabran za Predsjednika Mladih HNS-a

Zagreb, 5. travnja 2014. - U Zagrebu je održana redovna izborna skupština Mladih HNS-a na kojoj je izabrano novo vodstvo. Novi predsjednik je 27-ogodišnji Ivan Gulam iz Pirovca, inače načelnik...

Dalje...
20.11.2013.
Mladi HNS-a sudjelovali na Masterclassu VVD-a
Mladi HNS-a sudjelovali na Masterclassu VVD-a

Den Haag, 20. studenoga 2013. - U organizaciji nizozemskog VVD-a Mladi HNS-a u sastavu Ivan Nekić, potpredsjednik za međunarodne odnose i Mario Tevšić, potpredsjednik za suradnju s udrugama i političkim...

Dalje...
17.11.2013.
LYMEC-ov kongres "European Identity" u Bukureštu
LYMEC-ov kongres "European Identity" u Bukureštu

Bukurešt, 14.-17. studenog 2013. - Ovogodišnji LYMEC-ov kongres pod nazivom "European Identity" održan je u Rumunjskoj, a Mlade HNS-a su predstavljali potpredsjednici Mladih HNS-a Iva Žutić i Ivan Nekić.

Dalje...

Mladi HNS-a: Želimo jednakost javnog i privatnog sektora na tržištu rada

Okrugli2014Zagreb, 17. veljače 2014. - U organizaciji Političke akademije i Mladih HNS-a održan je okrugli stol na temu „Liberalizacija tržišta rada kao uvjet povećanja mogućnosti novih zapošljavanja“. Mladi HNS-a predstavili su liberalnu platformu na području tržišta rada i obrazovanja koja se nadovezuje na njihov prošlogodišnji booklet u kojem su iznijeli niz stavova o različitim politikama.

„Naša je poruka ovdje da želimo jednakost na tržištu rada i u obrazovanju i jednakost javnog i privatnog sektora. Želimo jasno reći stop bilo kakvoj diskriminaciji i želimo da se tržište rada konačno defragmentira“, poručio je član Predsjedništva Mladih HNS-a Daniel Hinšt. „S jedne strane imamo ugovore na određeno, s druge strane ugovore na neodređeno vrijeme. Imamo prezaštićeni javni sektor sa snažnim kolektivnim ugovorima, s druge strane imamo privatni sektor koji sam kaže da javni sektor nije podnio tu žrtvu. Ključno je da svi imaju jednake mogućnosti na tržištu rada, a one će se postići samo onda kada se uklone restrikcije koje dokazano ne vode nikuda i koje stvaraju prividnu socijalnu sigurnost, a zapravo za rezultat imaju visoku nezaposlenost mladih“, rekao je Hinšt.

Niska participacija na tržištu rada, visoka nezaposlenost mladih i obrazovni sustav koji se, prema mišljenju Mladih HNS-a, treba mijenjati u većini segmenata ključni su problemi.

Program koji će Mladi HNS-a uskoro i službeno predstaviti u skladu je s liberalnim standardima, s ranijim programima HNS-a, kao i s programima mladih europskih liberala (LYMEC).

„Za sve nas liberale fleksibilizacija tržišta rada jedna je od ključnih politika“, poručio je Hinšt. Protivnicima bilo kakvih izmjena Zakona o radu poručio je da su nesigurnost i neizvjesnost činjenice koje na tržištu nisu nove. „Nama je uvijek važno vidjeti konačni rezultat, odnosno cilj, a to je da želimo društvo u kojem će se kroz povećanje poduzetničkih i ekonomskih sloboda stvoriti što više mogućnosti za zapošljavanje. Uloga države u tome je osigurati što bolji i što lakši okvir“, zaključio je. Upozorio je i na važnost sinergije države, poslodavaca i sustava obrazovanja kako bi se definirale vještine potrebne na tržištu rada.

Profesor Darko Polšek sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta govorio je o svjetskim promjenama i mogućim hrvatskim prilagodbama obrazovnog sustava, a Mislav Balković iz Hrvatske udruge poslodavaca iznio je HUP-ove prijedloge strateških mjera za razvoj sustava obrazovanja.

Okrugli stol otvorili su predsjednik Mladih HNS-a Zvonimir Klobučar i politički analitičar i koordinator 5. Odjela Političke akademije HNS-a (Odjela za javnost) Davor Gjenero.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

By Autson Web Design